Werkwijze

Wanneer u bij mij voor de eerste keer komt vindt er een intake plaats. Hiervoor hebben we ruim 1 uur de tijd. Hieronder een overzicht wat u bij de eerste afspraak kunt verwachten.

  1. Intake – Ik zal uw persoonlijk gegevens in mijn eigen administratie  noteren. Dit is voor de verzekering en om een behandeldossier aan te maken.
  2. Anamnese – Onafhankelijk of u bij mij, met of zonder verwijzing terecht bent gekomen, zal ik altijd vragen stellen over het gezondheidsprobleem. Hierdoor creëer ik een beeld, wat mij helpt met het onderzoek en vermoedelijke diagnose.
  3. Onderzoek – Bij hoofd-hals klachten vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Ik zal uitgebreid naar het hoofd/gelaat, cervicaal wervelkolom (CWK), thoracaal wervelkolom (TWK) en schoudergordel kijken. Door middel van palpatie, klinische testen, bewegingsuitslagen, metingen etc… komt ik uiteindelijk dichterbij mijn vermoedelijke orofaciale fysiotherapeutische diagnose. Aan het einde van het anamnese en onderzoek, bespreek ik de bevindingen met u. Ik vindt het van belang dat u goed begrijpt wat er aan de hand is. Dit geeft u een betere inzicht in u klachten zodat u er beter mee kan leren omgaan. Dit is ook voor de behandeling bevorderlijk.
  4. (Geen) Indicatie voor behandeling – Als er na het anamnese en onderzoek geen bijzonderheden/afwijkingen zijn, zal er een behandelplan opgesteld worden. Deze zal ik met u bespreken en als u ermee akkoord gaat, neem ik u verder onder behandeling. Mocht er afwijkingen in het anamnese en/of het onderzoek zijn, dat niet bij het klinische beeld past, zal ik dit aangeven. Indien nodig zal ik u terug naar uw huisarts sturen voor verder onderzoek.

Mocht u vragen hierover hebben, hoor ik het graag.

_DSC1976kopiekopie